onsdag 28 oktober 2009

Främlingsfientlighet

Det har varit mycket prat om Sverigedemokraterna på senaste efter deras uttalanden. Jag kan respektera andras åsikter, men jag kan inte alltid acceptera dom. Som i Sverigedemokraternas fall och deras efterföljare.

Deras hat består endast utav en illusion, alltså en bild utav något som inte finns vilket gör att hatet mot den muslimska tron växer. De typiska fördomarna är respektlösa människor, bråkiga och stökiga, kriminella, kvinnohatare etc etc.

Ni då, som går i dessa funderingar, som tycker att invandringen förstör vårt "svenska patriotiska" land, tänk om!

För varje handling en människa gör finns det en bakgrund till. Om vi är arga, vad gör vi då?
-jo, vi tänker inte på något annat förrutom situationen som gör oss upprörda och låter det gärna gå ut över nära och kära och har svårt att hålla oss till en trevlig ton. Eller hur?

Det kan handla om smågrejer som att råka slå i foten eller att man inte fick MVG på ett prov etc.


MEN, hur arg kan man bli om ens hus bombats sönder, ens släktingar dött, eller att ha vittnat till diverse brutala mord?

Det är inte konstigt att då sätta upp ett kaxigt skal för att förhindra andra att se ner på en själv. Nu vill jag heller inte dra alla invandrare över en kant, hur man agerar med sorg är likadan för alla, oavsett kultur.


Tänk då att fly från kriget från sitt hemland, där minnen och livet lämnas kvar och går inte att rädda, där liv skjuts ner på gatorna, där byggnader och hem sprängs och där rädslan yr i luften och säkerhet är ett ord som inte finns. Tänk då att komma till ett tryggt land, Sverige, där ingen visar kärlek, alla ger dig handen för att de tror du kommer hit för att förstöra, våldta och misshandla när du i själva verket bara vill bearbeta ditt liv.

Är det då så konstigt att många från utländska kulturer gärna visar sig starkare och stöddigare? Är det konstigt att de inte vill ta någon skit? Är det konstigt att de reagerar så starkt på orättvisa? -Nej, inte alls. Faktum är att få får vad de förtjänar. Respekt.

Många främlingsfientliga människor uttalar sig ofta om att "invandrare borde ju uppskatta Sverige och inte förstöra". Först och främst så förstör vi Svenskar lika mycket. För det andra så finns det inget som heter uppskatta när man bär på hatisk sorg. Det är snarare ett rop på hjälp.



Tänk steget längre innan ni dömmer någon!

TÄNK PÅ DET!

7 kommentarer:

T sa...

Jäkligt bra skrivet kvinna!!! Hoppas du blir en lycklig kvinna nu med min kommentar!

Anonym sa...

Jättebra Linda!

Filip sa...

Du har rätt som vanligt...jättebra skrivet./ Filip

Linda sa...

Tack så jättemycket allihop! :)

Ewa sa...

applåder!! :) uppskattas högt att någon inte är rädd för att beröra ämnet. TABU NÅGON!??! :D

Linda sa...

Tack Ewa! tackitackitaaack! Jag lyfter min höga hatt, drar i slipsen och bockar djupt!

Anonym sa...

Håller me de andra! Det är synd att ämnet är så tabu. Kul att du tog upp det :):)