onsdag 23 september 2009

Låt leva!

Hej mina små gullefjun!



Idag vill jag ta upp mitt absoluta favorit ämne. Ett ämne som berör var och en, ett ämne som vi ALLA har gemensamt.

-Människans rätt.


Det är läskigt hur pengar och trygghet förstör människans ego. Genom att äga mycket försvinner lätt empatin och sinnet att hjälpa andra. Det finns inget som skrämmer mig så mycket som det!

Att människor som inte har något, inga ägor, ingenting, kan ha så mycket kärlek och så mycket hopp och sådan godhet i sig som hade räckt att rädda en hel värld, att dom är villiga och beredda på att offra allt för att ge till de behövande. Men att vi, vi som HAR allt, vi som faktiskt KAN lägga ut en hundralapp eller två och SAMTIDIGT överleva, vi gör det inte.

SKÄMMAS! Det borde vi göra.



Vad är det som får oss att göra såhär? Sätta vårt ego i centrum? Tycka det är viktigare att kunna köpa de där dyra skorna istället för att låta en annan människa överleva? För det är så det faktiskt är, varje produkt vi väljer att spendera våra pengar på har vi ett val om. Vi kan välja att handla budget och lägga överflödet på ett liv. Vi kan välja att låta människor dö eller leva.

Vi kan välja att förbättra livet för så många, vi kan välja att stoppa barnprostitutionen för många, vi kan välja att ge rent vatten till de som inte har, vi kan välja att lära barn läsa och skriva, vi kan välja att ge vaccin mot diverse sjukdomar, vi kan välja att stoppa barnsoldatsutbildningar för många. Vi kan, VI KAN VI KAN VI KAN!


Så intala aldrig dig själv att du inte kan, för du KAN hjälpa! ALLA KAN!


Idag skänkte jag pengar till unicef. Som många andra hjälporganisationer kan man välja själv vilket belopp man vill skänka. För oss fattiga studenter kan 100 kr vara mycket, en 50 lapp hjälper det också.



Gå in HÄR så kan ni skänka pengar direkt!


Leva eller dö? Det är vi som väljer!

3 kommentarer:

Lina sa...

Tack så jätte mycket =)

Grymt bra skrivet (:

Linda sa...

Så lite så! Har nästan lika dana, dock en storlek större då mina är gigantiska!

Åh, tack!! :D

Anonym sa...

Väldigt bra skrivet!