torsdag 3 september 2009

Ärlighet är en fiskares bäste vän

Dagens ämne: FAKE


Något som jag har gått runt och irriterat mig på den senaste tiden är allt runtomkring oss alla som är osant. Alltså en ren lögn.

Den första kategorin i ämnet är Kärlek. Den så kallade förskönade kärleken där människor måste bevisa för allmänheten att deras kärlek, den är minsann äkta den! Gud NÅDE den som tror något annat.

Eller de som offentligt måste publicera sin kärlek på diverse sajter med förskönade ord för att visa deras förskönade kärlek när kärleken inte är något annat än ett beroende, en illusion och en dröm. För mig är det bara tecken på att den inte finns. Samtidigt så genomskinligt när både vänsterprassel och missnöje döljer sig som en hemlighet bakom internets skildra värld.

Samma sak gällande det "underbara" livet. Livet ÄR underbart, och det blir vad man gör det till. MEN, vad som irriterar mig är människor som går runt och plågar sig själva genom att måla upp bilder av hur deras liv ska se ut och MÅSTE se ut, för bara det ser ut som på bilderna i huvudet DÅ är livet perfekt.


Det tråkiga är att livet aldrig ser ut som det gör i huvudet. Hur mycket man än hoppas och drömmer så gör det inte det.

Det bästa man kan göra är att sträva efter känslor som man vill uppnå, den där sköna nöjda känslan, den där underbara känslan av lycka, känslan av att vara stolt eller kanske känslan av att kunna lita på någon.


Då finns det bara en lösning, EN enda lösning. SANNINGEN. Var ärlig mot sig själv så kommer ångesten över det livet man inte uppnår försvinna och framstå som det liv man vill ha.

/för en gångs skull en seriös Linda

2 kommentarer:

C sa...

Väl talat

M sa...

Mycket väl talat