tisdag 20 april 2010

Ibland är jag en DÅLIG människa, men bara ibland

Ni får ursäkta om jag är inaktiv för tillfället. Jag har tillbringat nästan hela dagen åt att packa ner mina ägodelar i flyttkartonger inför flytt nr 1 detta året vilket innebär hem till mamma. Flytt nr 2 blir ett betydligt större steg. Skåne!

Okej, som ni kanske förstått från beklagelserna innan tog det en hel dag att komma igång med att komma på hur jag ska strukturera vad jag ska ha i vilken låda, osv. Men idag mina vänner, idag har packningen gått som smort! Jag har t.o.m slängt hälften av det jag äger, eller skänkt. Det känns skönt! Något som inte känns skönt är att jag inte varit en bra miljövetar-flickvän.. ELLER storasyster..

Det började med att jag samlat ihop sorterade slängpåsar i hela hallen som jag fick hjälp med att slänga av Louise. När vi kommer ner i soprummet slänger Louise sina få påsar i grovsoporna och jag hör mig själv vrågla som om hon precis slagit ihjäl en liten kattunge eller något annat hemskt "NEJ FÖR HELVETE!!!!!" ....sen tystnar det. Båda går ut ur soprummet utan ett ord. Tillsist vågar hon sig fram med "varför blev du så arg innan? vad var det i påsen jag slängde?". Det tog ett tag innan jag svarade. "lite plast....................". Det slutade med ett gapflabb o en rejäl dumförklaring åt mig själv AV migsjälv.

Vad jag inte nämt är att jag har slängt minst 6-7 påsar med blandade material idag. Men när Louise slängde tre plastförpackningar i grovsoporna istället för att sortera dom blev det genast mycket värre än när jag själv gör fel. Förlåt Louise för jag röt åt dig kära du, och förlåt Simon för att jag lessnade på att det tog tid att sortera allt jag hade i garderoberna.

Inga kommentarer: