tisdag 23 februari 2010

såga studentlivet

Idag är jag på ett riktigt såg-humör. Det ska jag åtgälda med att såga studentlivet.

Jag lockas mindre för varje dag som går att dras in i studentlivets missära små handlingar och än mer förvånas jag hur vuxna människor inte har mognat mer.
Som ett första exempel:

Nationerna/kårerna, det är olika klubbar som man som student kan bli medlem i. Klubbarna styrs av festglada studenter som gärna studerar bara för att få ta del utav festlivet, om inte för den coola statusen som sexmästare eller ölchef.. HAHA ölchef.. I vissa städer är nationerna/kårerna så pass seriösa att de sammarbetar med skolorna. Alltså, ölcheferna och festfixarna sammarbetar med skolorna!? Det låter inte ens lagligt att beblanda studier och alkohol.

Novischfester, festerna för alla nykomlingar. För att alla ska lära känna varandra i de nya klasserna anordnas fester med olika aktiviteter. Ofta anpassar de aktiviteten efter alkoholmängden. Alla får en overall med programmets färg på. Är man riktigt häftig och leker av sig ordentligt bland de andra studenterna kan man samla status genom att ha sex med en student från en annan färg/program och sedan sy fast en remsa med den andra färgen på sitt ben för att bevisa samlaget. Ja, det är ju häftigt att skylta med det!! Eller så får studenterna olika uppdrag, tex att bada i en fontän där en tredjedel består utav spya och kiss.

Sittningarna, fina cermonier som endast har ett syfte: -att bli skitfull! Men för att inte intaga alkohol på ett ofint sätt som studenterna har fått göra som unga 16 åringar på hemmafester eller på skabbiga förfester så tillsätter de en fin touch med trerätters och elegant klädkod. Alltså, en vuxen ytta men en barnslig insida.

Karnevalerna, höjdpunkten för alla studenter och finns i de flesta storstäder. För att få vara med köar hela stadens studenter från omäskligt tidiga tider för att få en chans att vara med. Då får de arbeta ideellt med diverse arbeten för att driva karnevalen. Som belöning får de ett X antal fester innan själva karnevalen för att fira att "nu är den nära, låt oss fira med en fetefest!! och dagen efter firar vi igen bara för att det blir en dag YTTERLIGARE närmare".
Just det, sen ska vagnar byggas som ska köras runt på paraden. De är roliga att titta på, men hur roligt och framförallt klipskt är det att dricka stora mängder alkohol samtidigt som knivar och diverse svetsverktyg används?!


Jag ser inte logiken i att ägna min studenttid åt stora mängder alkohol och ideellt arbete som inte ens går till välgörenhet. Dessutom finns det så mycket mer att utveckla i livet än fest och stora mänger alkohol, eller satsa järnet för att få statusen "ölchef".. HAHA ölchef...

3 kommentarer:

myggan sa...

Detta låter som en annan värld, till och med för en student som jag själv...

jag gissar att det samlas mycket omogna homosapiens i de södra delarna av vårt avlånga land

Linda sa...

Jag syftar på alla stora studentkorter i Landet, inte specifikt skånedelen

J sa...

Kan hålla med till stora delar här..