onsdag 6 maj 2009

Det är jag som är författaren och uppmuntrarN'


Kolla in författaren!
.
Det ser ut som en sån där seriös porträttbild av en författare, sådana som brukar vara på sista sidan av en bok. Lite mystisk, lite tråkig och lite stel. Precis som boken.
.
I detta fallet har jag skrivit en deckare som heter "Kvinnligt offer", men titeln luras lite, en riktig lurifax till titel! Även om mördaren har sina offer så är det mördaren som är det huvudsakliga offret i boken, offer för samhället, offer för sig själv, offer p.g.a en orättvis uppväxt.
.
Hahahahhha, boken...
.
.
Om jag hade skrivit en bok idag hade jag först och främst satsat på en livsnödvändig bok, "Levnadsguiden" hade den nog hetat, eller något liknande. Jag lider med människor som ständigt lever i press och stress. De som storhjärtat kämpar med att vara bäst i skolan, i kompisgängen, i släkten, vara smalast, har finast kläder etc. Vad tjänar det till? Det finns INGEN som mår bra utav det. Det finns ingen som kämpar med att uppnå målet av att vara bäst som lyckas, för det finns ingen som är bäst. Alla är vi det på olika plan, men inte på allt.
.
.
Det finns inget som är så viktigt som att tycka om sig själv, och vara nöjd! Man kan fortfarande utvecklas och samtidigt vara nöjd, det är många som glömmer bort det och strävar högre och högre och samtidigt glömmer att njuta av stunden och det man har.
.
Skolan är ett stort stressmoment i allas ögon. Men med närmare eftertanke... vem vinner mest utav det i slutändan? Den som råpluggat under hela skoltiden och uppnått de högsta betygen men har tappat gnistan och energin till livet? Eller den som har bra betyg (kanske inte det bästa, men medelmåtta) och har livsgnistan och utstrålningen kvar? En människa med utstrålning och glädjestyrka har mer prestanda att klara av ett arbete än en som näst intill brakar ihop av stress och nedstämdhet. Betygen är viktiga, men det är inte hela världen, det viktigaste är att brinna för det man gör och att tänka kreativt.
.
...
En lärare berättade om en tjej i en klass han hade för många herrans år sedan. Hon läste SP med ekonomisk inriktning. Hon var sämst i klassen p.g.a. en strulig hemmasituation, men efter några års studier på universitet blev hon ekonomichef på ett stort företag i Tyskland. Hon var den ända som lyckades i klassen. Det handlar alltså inte om betyg och att vara bäst, det handlar om att vilja och älska det samtidigt!
.
.
Så ödsla inte onödig tid åt ångest och press, livet är för kort för det!
.
/BF (barn och fritids) Linda, som min syster hade sagt att jag var nu efter detta pedagogiskt och uppmuntrande inriktade inlägg.

2 kommentarer:

Rebecka Persson... sa...

Underbart inlägg. Ska tänka på detta. <3

Linda sa...

Tack, vad gullig du är! :) Ja det tycker jag du ska göra <3