söndag 11 januari 2009

Kyckling i jordnötssås

Alla ni som också älskar kyckling med jordötssås på thairestauranger, LÄS!!



Detta lagade jag o Lage igår. Ha överséende med att det ser ut som en finare spya, lite av den lyxigare sorten. Men GUUUD VAD GOTT det blev! Det var inte så svårt heller så även ni med små stumpar till fingrar i köket kan laga detta, och dyrt var det inte heller, och det gick snabbt. 5/5 får det av mig. Så testa detta nu!

Ingredienser
4 port
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
1-2 tsk hackad rödchilifrukt
2 msk jordnötssmörrivet
1 msk farinsocker
1 dl vatten
1/2 dl mellangrädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk smör
1/2 tsk salt

Gör såhär:
Strimla kycklingen och bryn den så den får en fin brun färg. Under tiden, häll i alla ingredienser i en kastrull eller gryta. (smula ner hönsbuljongen så går det snabbare). Häll i den strimlade kycklingen i grytan när den är klar. Koka i några minuter och servera med jasminris.

1 kommentar:

Anonym sa...

du är dum